Підписатися на RSS

З ДНЕМ ЛОГОПЕДА!

Міжнародний день логопеда

Міжнародний день логопеда

14 листопада світ святкує Міжнародний день логопеда — професійне свято представників однієї з найбільш важливих соціальних професій.

За даними Національної радіокомпанії України в 2011 році професія логопеда увійшла в тридцятку найбільш потрібних спеціальностей світу. Помилково вважати, що вчитель-логопед працює над виправленням тільки неправильної вимови звуків. Корекція звуковимови — це тільки верхівка айсберга. Логопед працює з усіма порушеннями мовлення: загальним недорозвиненням мовлення; її відсутністю, порушеннями голосу, темпу і тембру мови, мовними відхиленнями внаслідок патології центральної нервової системи.

Ці фахівці працюють в школах, в поліклініках, відкривають свої власні кабінети, але об'єднує їх одна спільна риса — усі без винятку логопеди прагнуть допомогти своїм пацієнтам. Адже як би там не було, їх робота схожа роботі фізіотерапевтів — коректуючи мова, вони повертають дитині розкіш людського спілкування, дають йому можливість активно жити в суспільстві, успішно вчитися в школі і нормально розвиватися у доросле життя.

Кiлькiсть переглядiв: 149

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.