Підписатися на RSS

20 листопада - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІТЕЙ

Свят , присвячених діткам , у році чимало , але всі вони однаково важливі , оскільки діти - наше майбутнє і турбота про них наше надзавдання . 20 листопада відзначається Всесвітній день дітей .
У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам заснувати Всесвітній день дитини , який слід відзначати як день всесвітнього братства і розуміння між дітьми та сприяння благополуччю дітей усього світу . Урядам було запропоновано самостійно вибирати підходящу для цього дня дату.
20 листопада в 1959 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини , а 40 років потому , 20 листопада 1989 го , - Конвенцію про права дитини.
Основна ідея Конвенції полягає в найкращому забезпеченні інтересів дитини. Положення Конвенції зводяться до чотирьох основним вимогам , які повинні забезпечити права дітей : виживання , розвиток , захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. Головний принцип , який проголошує Конвенція , - визнання дитини повноцінної і повноправною особистістю.
Саме тому 20 листопада у багатьох країнах світу відзначають свято дитячої радості , благополуччя , світового взаєморозуміння та братерства. Конвенцію підписало 61 держава , в тому числі СРСР в 1990 році.
У деяких країнах Всесвітній день дітей святкується 20 вересня. Однак 129 країн - членів ООН цей день відзначають все ж 20 листопада.

Кiлькiсть переглядiв: 147

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.