РЕЦЕПТИ ДІЄТИЧНОГО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ
Здорова їжа і раціональне харчування - запорука гарного росту і розвитку малюка. Харчування має бути максимально натуральним, з екологічно чистих продуктів, і правильно приготовленим. Приведемо декілька рецептів страв, які можна давати малюкам, як кожен день, так і в дієтичному раціоні. Вони легко засвоюються, не перевантажують шлунково-кишковий тракт і забезпечують організм необхідними мікроелементами та амінокислотами.
Овочевий салат з рибою
Відварну рибу очистити від кісток, подрібнити і змішати з половиною відвареної картоплі, третьою частиною солоного огірка, двома нарізаними листочками зеленого салату, двома пір'ям зеленого лука, все перемішати і заправити сметаною. Сіль додають у залежності від особливостей дієти. Салат також можна заправляти кислим молоком, а в окремих випадках - майонезом.
Овочевий суп протертий
Для супу взяти одну картоплину, півморкви, чверть невеликого качану капусти. Все очистити, промити і залити півтора склянками холодної води. Варити до м'якості. Потім все охолодити, овочі протерти. Все разом ще раз закип'ятити і додати грам солі. При подачі на стіл в суп покласти півчайної ложки масла і столову ложку сметани.
м'ясне пюре
80 грам нежирного м'яса (курка, індичка, яловичина) зварити до готовності, пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою, змішати з розвареної в третині склянки води чайною ложкою рису і ще раз пропустити через м'ясорубку. У масу додати півчайної ложки вершкового масла, взбити і розігріти на плиті.
Коментарi