РЕЦЕПТИ ДІЄТИЧНОГО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ

Здорова їжа і раціональне харчування - запорука гарного росту і розвитку малюка. Харчування має бути максимально натуральним, з екологічно чистих продуктів, і правильно приготовленим. Приведемо декілька рецептів страв, які можна давати малюкам, як кожен день, так і в дієтичному раціоні. Вони легко засвоюються, не перевантажують шлунково-кишковий тракт і забезпечують організм необхідними мікроелементами та амінокислотами.

Овочевий салат з рибою

Відварну рибу очистити від кісток, подрібнити і змішати з половиною відвареної картоплі, третьою частиною солоного огірка, двома нарізаними листочками зеленого салату, двома пір'ям зеленого лука, все перемішати і заправити сметаною. Сіль додають у залежності від особливостей дієти. Салат також можна заправляти кислим молоком, а в окремих випадках - майонезом.

ребенок

Овочевий суп протертий

Для супу взяти одну картоплину, півморкви, чверть невеликого качану капусти. Все очистити, промити і залити півтора склянками холодної води. Варити до м'якості. Потім все охолодити, овочі протерти. Все разом ще раз закип'ятити і додати грам солі. При подачі на стіл в суп покласти півчайної ложки масла і столову ложку сметани.

м'ясне пюре

80 грам нежирного м'яса (курка, індичка, яловичина) зварити до готовності, пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою, змішати з розвареної в третині склянки води чайною ложкою рису і ще раз пропустити через м'ясорубку. У масу додати півчайної ложки вершкового масла, взбити і розігріти на плиті.

ребенок

Запіканка картопляно-м'ясна

2 варені великі картоплини розім'яти, додати столову ложку молока, чверть чайної ложки масла і грам солі. Половину маси викласти на змащену маслом і посипану сухарями сковорідку тонким шаром. 50 грам м'яса перемолоти з 1/5 смаженої і нарізаною цибулиною, додати один грам солі. Викласти на пюре і зверху покласти залишився пюре. Змастити всі яйцем, змішаним зі столовою ложкою сметани, запекти в духовці.

Рис з яблуками

Дві столові ложки рису зварити до готовності, відкинути на друшляк і промити, потім додати півжовтка, чайну ложку цукру і збитий в піну білок, півграма солі. У формочку, змащену маслом, покласти половину рису, потім одне велике порізане яблуко, посипане півчайною ложкою цукру і ¼ ложки кориці. Зверху покласти рис і запікати в духовці 10-15 хвилин.

Кiлькiсть переглядiв: 1002

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.